Hans hoorbaar

Een dirigent maakt armbewegingen in de lucht, koor en begeleider(s) reageren daarop. Maar hoorbaar is dat niet. Daarom op deze pagina enige muziekjes waarop Hans actief musicerend te horen is.

 1. Fuga à 3 voci

  Een compositie uit 1981, een opdracht voor zijn conservatoriumstudie.
 2. Blues for you

  Van 1978 tot 1985 speelde Hans in de Groningse formatie Fingertips, samen met Hans en Annemieke Ruyg, de broer en zus van zijn echtgenote Céciel. Op deze opname uit 2000 (toen Fingertips na 15 jaar uiteindelijk toch nog het beste eigen repertoire op CD uitbracht) bespeelt Hans de bluesharp. (mondharmonica)
 3. Melodie uit de Andes

  Fingertips sleepte als trio altijd zo'n 40 instrumenten mee. Op deze Zuid-Amerikaanse traditional bespeelt Hans de lage altblokfluit.
 4. Little song

  Op deze compositie van Hans Ruyg bespeelt Hans de gitaar en zingt een stemmetje mee.
 5. Wals van Moszkowsky

  Als hij de kans kreeg vond Hans het leuk om te "prutsen". Op deze opname uit 1985 klinkt zijn versie van de toenmalige tune van het tv-programma "De consumentenman", waarmee hij de nieuwe Roland-synthesizer van zijn koor Young Spirit uitprobeerde. De opname is gemaakt met een bandrecorder, een aantal sporen over elkaar heen.
 6. James

  In 1987 begeleidde Hans leadzanger Hink Jan Apotheker van de band Under Cover (waar Hans toetsenist was) in de talentenjacht van de TROS: "De parade der besten". Ze haalden de halve finale en werden uitgenodigd om in een TROS-uitzending te komen optreden. Deze uitzending kwam vanuit het Kurhaus te Scheveningen. Orkestleider Cor Bakker maakte plaats voor Hans achter de piano.
 7. Layers

  Zoals eerder vermeld houdt Hans van "prutsen". Het stuk "Layers" maakte hij op de computer in 1997. Elke noot is met de muis ingeklikt. Gelukkig kun je ook bij muziek knippen en plakken...
 8. Zo helder als het water

  Op deze opname uit oktober 2000 zingt "His Voice" uit Veendam in een doopdienst. Omdat de vaste pianist verhinderd is neemt Hans zelf achter de piano plaats. De dopeling zorgt voor een sfeervolle opname.